Du er her: Startsiden

Utstillingsåpning på Halti

Idar høsten 1984 Olderdalen foto av Torgrim Rath Olsen.png

Nord-Troms Museum og Halti kvenkultursenter IKS er vertskap når utstillingen om Idar Kristiansen (1932-1985) åpner på Halti den 2. september fra kl. 12:00. Utstillingsåpningen denne dagen inngår i konseptet Familielørdag på Halti, med åpent bibliotek, museum og kulturkafé. Foredrag med John Gustavsen og Reidun Mellem.

Idar Kristiansen er mest kjent som forfatter. Han har blant annet skrevet romanserien Kornet og fiskene i fire bind, med utgangspunkt i den kvenske vandringen til Finnmark og Nord-Troms på siste halvdel av 1800-tallet. Serien vakte både stor begeistring og intens debatt i sin samtid. For de to første bøkene i serien – Svanevinger i nord (1978) og Den salte åkeren (1979) – fikk han Aschehoug-prisen i 1980, og samme år ble han nominert til Nordisk råds litteraturpris 1981 for Stiene fører til havet (1980).

I utstillingen får vi, i tillegg til forfatterskapet, et større innblikk i Kristiansens liv, og blir blant annet også bedre kjent med lyrikeren, vagabonden, samfunnsdebattanten, journalisten, læreren og maleren Idar Kristiansen.

Utstillingen er et samarbeid mellom Nord-Troms Museum, Halti kvenkultursenter, Samtidsmuseet på Senter for nordlige folk og Troms fylkesbibliotek. Prosjektet er støttet av Fritt ord, Norsk kulturråd, Troms fylkeskommune og Kåfjord kommune.

Les mer om Idar Kristiansen her

Velkommen! Tervettulemaa!

Tip a friendTips ein ven Printer friendlySkriv ut